Hovädzie stehno na čínsky spôsob
[text_block]
- 5 PL olivového oleja
- 6 strúčikov cesnaku nakrájaných na tenko
- čerstvý zázvor, asi 2 cm nastúhaný na jemno
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 1 červená čili paprička nakrájaná na
- 1 ½ kg hovädzieho stehna
- 2 PL hladkej múky
- 1 ČL čínskeho korenie 5 vôní
- 2 ČL trstinového cukru
- 3PL červeného vína
- 3 PL tmavej sójovej omáčky
- ½ L hovädzieho vývaru
- Na podávanie:
- uvarená basmati ryža
- sparený šalát bok choi/ čerstvý špenát
[/text_block]
Postup:
- 2 PL rozohrejeme v hrnci, pridáme cesnak, zázvor, jarnú cibuľku a čili a restuje približne 3 minúty, tak aby suroviny zmäkli. Vyberieme z hrnca a dáme na chvíľu bokom. Hovädzie stehno nakrájame na približne rovnaké kocky, jemne obalíme v múke a po častiach sprudka opečieme v hrnci na oleji. Mäso pridávame postupne, tak aby sa v hrnci netlačilo. Ak dáme naraz príliš veľa mäsa začne sa dusiť namiesto toho, aby sa rýchlo orestovalo a zatiahlo, čím dosiahneme, že mäso bude krásne šťavnaté. Orestované mäso vyberieme z hrnca a necháme chvíľu bokom.
- V tom istom hrnci na troche oleja orestujeme čínske korenie 5 vôní, pridáme orestovanú zázvorovú zmes a necháme suroviny asi 1 minútu variť aby sa prepojili chute. Pridáme cukor, mäso a poriadne premiešame. Prilejeme víno, vyvar a sójovú omáčku, premiešame a hrniec zatvoríme. Varíme na miernom ohni 1 ½ -2 hodiny, občas môžeme pomiešať.
- Mäso podávame s uvarenou ryžou basmati a sprareným šalátom bok choi ale špenátom.
Objednajte si u nás mäso na prípravu tohto receptu.