Hovädzie stehno na čínsky spôsob

[text_block]

[/text_block]

Postup:

  1. 2 PL rozohrejeme v hrnci, pridáme  cesnak, zázvor, jarnú cibuľku a čili a restuje približne 3 minúty, tak aby suroviny zmäkli. Vyberieme z hrnca a dáme na chvíľu bokom. Hovädzie stehno nakrájame na približne rovnaké kocky, jemne obalíme v múke a po častiach sprudka opečieme v hrnci na oleji. Mäso pridávame postupne, tak aby sa v hrnci netlačilo. Ak dáme naraz príliš veľa mäsa začne sa dusiť namiesto toho, aby sa rýchlo orestovalo a zatiahlo, čím dosiahneme, že mäso bude krásne šťavnaté. Orestované mäso vyberieme z hrnca a necháme chvíľu bokom.
  2. V tom istom hrnci na troche oleja orestujeme čínske korenie 5 vôní, pridáme orestovanú zázvorovú zmes a necháme suroviny asi 1 minútu variť aby sa prepojili chute. Pridáme cukor, mäso a poriadne premiešame. Prilejeme víno, vyvar a sójovú omáčku, premiešame a hrniec zatvoríme.  Varíme na miernom ohni 1 ½ -2 hodiny, občas môžeme pomiešať.
  3. Mäso podávame s uvarenou ryžou basmati a sprareným šalátom bok choi ale špenátom.

Objednajte si u nás mäso na prípravu tohto receptu.